Библейские уроки Уроки для воскресной школы на украинском языке Урок в Воскресній школі на тему "Божі імена"

Урок в Воскресній школі на тему "Божі імена"

 

Прислала: Мария Пономарева

 

Вступ


Ви коли спілкуєтесь одне з одним, кличете одне одного, що ви використовуєте? (Імена)


Звертаючись до Бога ви також маєте звертатись по імені. На відміну від людських, у Бога імен дуже багато і всі вони мають певне значення. Нам дуже необхідно дізнатись, які ж імена є у Бога і що вони означають, адже так ми зможемо навчитись правильно поклонятись нашому Господу, прославляючи Його ім’я.


Як же ми можемо славити і звеличувати Його, якщо навіть не знатимемо КИМ Він являється? Завдяки Божому Слову Біблії ми сьогодні побачимо яким великим є наш Господь і взагалі ЯКИЙ Він.

1. Бог – Всевишній
Це ім’я означає, що Бог має найвищу владу. Він керує усім і тримає все під Своїм контролем. Він – правитель всього. Що Він говорить – Він завжди виконує. Що Він запланував – станеться. Бог керує всією землею, іншими планетами, зірками… Згадаємо, що саме так називав Бога язичницький цар Навуходоносор (Даниїла 3:32-33).

2. Бог – Лікар
Бог являється нашим Лікарем. Він може уздоровити наше тіло і нашу душу! Якщо наше тіло може хворіти, наприклад простудою, чи якось рана чи травма, то наша душа чи хворіє? (Гріхом) І Господь – Лікар має силу уздоровити нас, якщо тільки ми попросимо Його від щирого серця.

3. Бог  - Творець
Бог створив все, що ми бачимо і все, що ми не можемо навіть побачити. Він створив тебе й мене! І створив чудово. Ти можеш дякувати Богу – Творцю за свою зовнішність. Ти – унікальний! І саме Бог вчинив тебе таким.

4. Бог – Прапор
Звичайно це не означає що Бог це прапор, як наприклад прапор України. А що ж тоді означає це чудне Боже ім’я? В давні часи прапор був знаменом, яке завжди знаходилось попереду війська, що вирушало на війну і вказував напрямок солдат і вказував напрямок руху чи місце поля бою.
В книзі Вихід 17:9-15 ми бачимо, що під час битви Ізраїля з Амаликом, Мойсей тримав свої руки високо піднятими. Ці руки, зведені до небес, були символом знамена. Коли знамено було підняте вверх – перемагав Ізраїль. Але коли Мойсей втомлювався і Боже знамено опускалось, Ізраїль програвав.


Після того, як битва закінчилась, в якій Ізраїль до речі переміг Амалика, Мойсей побудував жертівника і назвав його «Господь – знамено (прапор) моє (мій)», показавши цим, що цей бій був Божим. Перемога отримувалась, коли Господь був звеличеним і прославленим.
Імя Бог – Прапор показує нам, що Бог йде попереду нас в наших битвах, так само як знамено (прапор) йшов попереду всіх солдат.
Бог – наша перемога на полі битви. А проти чого чи кого ми боремося? Хто наш ворог? (Проти гріха, наш ворог - диявол) Коли ми йдемо проти ворога, ми не повинні програвати, але маємо одягти «обладунки Божі» як солдати одягають свої. Нашим мечем, нашою зброєю являться Біблія – Боже слово, а нашим щитом – віра у Господа.


Він – наше знамено, наш Прапор, ми повинні бути сильними в Господі і укріплятись могутністю Його. З Ним ми перемагатимемо, бо Він йтиме з нами, попереду нас, як, наприклад, Він йшов перед Ізраїльський військом на битву з Аммонітянами і Моавітянами та жителями гори Сеїр. Тоді Ізраїльський народ отримав перемогу навіть не б’ючись!


5. Бог – нагледить
Бог, будучи Єгова-Іре, не тільки попіклувався про наше спасіння, пославши Ісуса – Сина Свого померти за твої і мої гріхи, але він також піклується  і про всі наші потреби. Він приходить нам на допомогу, коли нам боляче чи коли ми потрапили в біду, укріпляючи нас в слабостях, піклуючись про наші справи, одяг, їжу. Бог – нагледить – забезпечує нас всім необхідним.

6. Бог – тут
Це Боже імя показує нам. що Він завжди поряд. Коли тобі боляче, коли здається, що всі тебе забули і залишили, необхідно пам’ятати Боже ім’я Єгова-Шамма (Бог - тут), яке завжди нагадує про те, що ти не один. Всемогутній Бог знаходиться поряд. Він тут.

7. Бог – мир
Тільки в Господі Богові ми можемо знати справжній мир, спокій нашій душі. Коли тобі страшно і ти проходиш через складний період в житті, необхідно пам’ятати, що Бог являється нашим миром, і бігти до Нього. 

8. Бог – Пастир
Бог знову і знову показує в Своєму Слові, що ми схожі на овець. Чи знаєш ти, що вівці – одні з най безпомічніших, ляканих і беззахисних тварин, які потребують постійного піклування і підтримки? Знаєте, якщо вівця випадково перекинеться на спину, то сама встати не зможе. Ось чому нам необхідний Бог – Пастир. Ми маємо потребу в Божих люблячих руках, які вели б і керували нами, піклувались про всі наші потреби і захищали нас від всілякого зла, так само як пастух (пастир) піклується про своїх овець.

9. Бог – Праведність
Це Боже імя показує нам, що Бог є нашим виправданням і праведністю. Скажіть, що означає по-вашому, бути праведним? (Дати можливість дітям відповісти). Бути праведним означає знаходитись в правильних стосунках з Богом, робити те, що Бог вважає праведним, і жити згідно Його стандартів. ЯК Бог зробив тебе і мене праведними? ХТО вмер на хресті для нашого спасіння від гріхів? З Біблії ми знаємо, що нічого нечистого і неправедного в Небеса – Боже царство, не ввійде, саме тому це імя Бога є таким важливим для нас. Ми сьогодні можемо бути праведними, тому, що Ісус приніс себе в жертв, померши на хресті. У нас можуть бути правильні взаємовідносини з Богом Єгова-Цідкейну.

Закінчення
Чи знав ти всі імена нашого Господа? Просто неймовірно слідкувати за тим, як Бог відкриває Себе нам, як Він показує нам ХТО Він!
Практичним завданням на сьогодні буде завчити ці 9 імен Бога і їх значення. Продовжуй практикувати запам’ятання цих імен по три рази на день до тих пір, поки вони не ввійдуть глибоко в твоє серце, щоб таким чином ти знав свого Бога і вмів поклонятись Йому в молитві.

 

Скачать к уроку: Кросворд, Бланк для заповнення­ дітьми

 

 

 

Если вам понравилась статья, поделитесь ею с друзьями в социальных сетях, нажав на кнопочки ниже.

ВНИМАНИЕ! ЕСЛИ ВЫ УВИДЕЛИ БАННЕР НЕПРИЛИЧНОГО СОДЕРЖАНИЯ, ПРИШЛИТЕ, ПОЖАЛУЙСТА, ССЫЛКУ НА САЙТ, КОТОРЫЙ ОН РЕКЛАМИРУЕТ. ЭТОТ БАННЕР БУДЕТ ЗАБЛОКИРОВАН. ПОДРОБНЕЕ...